Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēdējās nedēļas laikā Krievijas un ar Kremli saistītie "Vagner" spēki ir guvuši nelielus panākumus Doneckas apgabala pilsētas Bahmutas austrumu daļā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka krievu kājnieki, visticamāk, tagad ir noturējušies pilsētas austrumu industriālajos rajonos un dažkārt ir spējuši ienākt pilsētas dzīvojamajā rajonā. Ielu kaujas turpinās.

Intensīvas kaujas Bahmutas sektorā ir notikušas kopš 2022. gada jūnija, taču frontes līnijas galvenokārt ir bijušas atklātā laukā ap pilsētas austrumu pieejām. Kopš Krievijas uzbrukuma Lisičanskā un Severodoneckā 2022. gada jūlijā karā ir notikušas nelielas ilgstošas, liela mēroga cīņas apbūvētajās teritorijās (FIBUA), norāda Lielbritānijas ministrija.

Tā kā FIBUA pieprasa augsti apmācītus kājniekus ar izcilu jaunākā līmeņa vadību, šāda veida kaujas diez vai dos priekšroku slikti apmācītiem "Vagner" kaujiniekiem un Krievijas armijas mobilizētajiem rezervistiem, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!