Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir atļāvis nedeklarēt savus ienākumus militārpersonām un spēka struktūru pārstāvjiem, kas piedalījušies karā Ukrainā, kā arī ierēdņiem, kas komandēti uz Krievijas šogad anektētajām Ukrainas teritorijām.

Par to liecina Krievijas prezidenta dekrēts, kas publicēts Kremļa vietnē. Dekrētā teikts, ka tas pieņemts "ar mērķi realizēt vienotu valsts politiku korupcijas apkarošanas jomā".

Ierēdņu ienākumu deklarācijas bieži pēta izmeklējošās žurnālistikas pārstāvji, lai noskaidrotu korupcijas faktus. Šīs deklarācijas arī tiek apkopotas projekta "Deklarators" portālā, kuru izveidojusi organizācija "Transparency International Russia".

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasnieguši 105 250 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 105 250 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pēc ģenerālštāba datiem, diennakts laikā iznīcināti 690 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 3026 tankus, 6059 bruņutransportierus, 2010 lielgabalus, 423 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 212 zenītartilērijas iekārtas, 283 lidmašīnas, 268 helikopterus, 1740 bezpilota lidaparātus, 711 spārnotās raķetes, 4683 automobiļus un autocisternas, 16 kuģus un ātrlaivas, kā arī 180 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Krievijas armija Ukrainā nodarījusi postījumus 2,6 tūkstošiem mācību iestāžu

Krievijas pilna apjoma iebrukumā Ukrainā ir nodarīti postījumi vairāk nekā 2,6 tūkstošiem mācību iestāžu, bet 406 mācību iestādes ir pilnīgi sagrautas, preses konferencē paziņoja izglītības un zinātnes ministra pirmais vietnieks Andrijs Vitrenko.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas datiem pašlaik Ukrainas kontrolētajā teritorijā darbojas 12 902 skolas. Ārpus Ukrainas atrodas 516 tūkstoši Ukrainas bērnu skolas vecumā.

Vitrenko atzīmēja, ka iepriekš bija 620 tūkstoši šādu bērnu. "Mēs priecājamies, ka vairāk nekā 100 tūkstoši bērnu jau ir atgriezušies Ukrainā ukraiņu nacionālās izglītības sistēmā," atzīmēja Vitrenko. Viņš piebilda, ka pagaidām okupētajā Ukrainas teritorijā atrodas 95 skolēni.

Ministra vietnieks arī paziņoja, ka Ukrainā tiešsaistes režīmā darbojas 4967 skolas.

Vitrenko atzīmēja, ka Ukraina ir vienīgā valsts, kas aktīvas kauju darbības fāzes laikā nav pārtraukusi mācību procesu mācību iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!