Foto: Privātais arhīvs
"Es neesmu vienīgā, kurai klasiskās lauku tortes garšo tikai kraukšķīgās auzu pārslu maliņas dēļ. Šie auzu pārslu cepumi atgādina saldo kraukšķi," saka gardēde un "Instagram" konta "Prieks gatavot" autore Silva Kronberga. Vienkārši, saldi un bezgala kraukšķīgi.

::recepte::

Izkausē sviestu.

Sviestam pievieno cukuru un kārtīgi izmaisi.

Pievieno olas un masu samaisi.

Iemaisi auzu pārslas.

Uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, veido cepumiņus.

Cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 10 minūtes.

30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gauzu pārslas200 gsviests200 gcukurs3 gab.olas

Sagatavošana

1

Izkausē sviestu.

2

Sviestam pievieno cukuru un kārtīgi izmaisi.

3

Pievieno olas un masu samaisi.

4

Iemaisi auzu pārslas.

5

Uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, veido cepumiņus.

6

Cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 10 minūtes.

No šī daudzuma sanāks aptuveni 30 cepumi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!