Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc triecieniem Krievijas Engelsas gaisa spēku bāzei, kurā tika bojātas vairākas lidmašīnas, Maskava, visticamāk, veikusi vispārēju tālā darbības rādiusa lidmašīnu pārvietošanu, īpaši uz lidlaukiem tālāk no Ukrainas, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona atgādina, ka 27. decembrī Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs ziņoja, ka Krievija ir pārvietojusi liela attāluma aviācijas (LRA) bumbvedējus "Tu-95MS BEAR" un vidēja darbības rādiusa bumbvedējus "Tu-22M3 BACKFIRE" uz Krievijas Tālajiem Austrumiem.

Krievijas LRA joprojām ar gaisā palaižamām spārnotajām raķetēm varēs uzbrukt Ukrainai, jo ieroču darbības rādiuss ir 5000 kilometri līdzās bumbvedēju lidojuma diapazonam, raksta Lielbritānijas ministrija.

Tomēr darbība no attālākām vietām radīs papildu slodzi lidaparātu apkopei un vēl vairāk samazinās ierobežoto lidojuma stundu skaitu, kas pieejams šiem novecojošajiem okupantu gaisa kuģiem, noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!