Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltkrievijā piektdien ieradies vēl viens ešelons ar krievu kara tehniku, kas paredzēta Baltkrievijas un Krievijas bruņoto spēku kopīgajai reģionālajai vienībai, paziņojusi Baltkrievijas Aizsardzības ministrija.

Monitoringa organizācija "Belaruski Gajun" savā "Telegram" kanālā ziņo, ka Krievija uz Baltkrieviju nosūtījusi vēl vismaz 50 savas atmijas tehnikas vienību.

Ešelonā sastāvā ir 43 kravas mašīnas "Kamaz" un "Ural", vilcēji BAZ-6306, piecas degvielas cisternas, divi zenītlielgabali ZU-23-2, lauka virtuves un ūdens mucas. Vienai no automašīnām bijusi numura zīme, kas liecina par piederību Krievijas rietumu kara apgabalam, ziņo "Belaruski Gajun".

Saskaņā ar organizācijas rīcībā esošo informāciju daudzām kravas mašīnām ir simbols "Z", kāds uzkrāsots krievu spēkratiem Ukrainā.

Organizācija norāda, ka ešelons ieradies Baranavičos, Baltkrievijas rietumos.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasnieguši 110 250 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši 110 250 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 530 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 3064 tankus, 6124 bruņutransportierus, 2059 lielgabalus, 431 daudzlādiņu reaktīvo iekārtu, 215 zenītartilērijas iekārtas, 285 lidmašīnas, 272 helikopterus, 1844 bezpilota lidaparātus, 723 spārnotās raķetes, 4797 automobiļus un autocisternas, 16 kuģus un ātrlaivas, kā arī 182 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!