Foto: Publicitātes foto

ASV armija gatavojas sākt apmācīt Ukrainas spēkus pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot" izmantošanā bruņoto spēku bāzē Oklahomas štatā jau nākamnedēļ, otrdien paziņoja Pentagons.

ASV turpmāko mēnešu laikā apmācīs 90 līdz 100 ukraiņus, sacīja Pentagona pārstāvis ģenerālis Patriks Raiders, raksta "Politico".

Savienoto Valstu prezidenta Džo Baidena administrācija pagājušajā mēnesī paziņoja, ka tā nodrošinās Ukrainai raķešu sistēmu "Patriot" — modernu pretgaisa aizsardzības sistēmu, kas paredzēta ienākošo raķešu un lidmašīnu notriekšanai. Vienai "Patriot" baterijai, kurā ietilpst vairāki atbalsta transportlīdzekļi ar vadības stacijām, radariem un ģeneratoriem, parasti nepieciešams aptuveni 90 karavīru, lai to uzturētu un izmantotu.

"Pēc tam, kad "Patriot" tiks dislocēts [kaujaslaukā Ukrainā], tas veicinās Ukrainas pretgaisa aizsardzības spējas un nodrošinās ukraiņu tautai vēl vienu iespēju aizsargāties pret Krievijas notiekošajiem uzbrukumiem," sacīja Raiders, norādot, ka Maskava pēdējos mēnešos ir pastiprinājusi bombardēšanas kampaņas pret Ukrainu.

Raiders klāstīja, ka "Patriot" ļaus ukraiņiem novērst dažādus draudus, tostarp tos, kurus rada ballistiskās raķetes un arī okupantu lidaparāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!