Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Nacionālās drošības aģentūras pēta simtiem jaunu ziņojumu par NLO, tostarp daudzus, kas, šķiet, veic neparastus manevrus, šonedēļ ziņoja ASV valsts augstākā izlūkdienesta amatpersona, uz kuras teikto atsaucas portāls “Politico”.

Kopumā uz pagājušā gada augustu ir apkopotas 510 "neidentificētas gaisa parādības", kas novērotas aizsargātā gaisa telpā vai jutīgu objektu tuvumā, liecina Nacionālās izlūkošanas direktora ziņojums Kongresam. No tiem 366 tika konstatētas kopš provizoriskā novērtējuma publicēšanas 2021. gadā — šis pieaugums ir saistīts ar labāku izpratni par izlūkošanas un drošības apdraudējumiem, ko šīs parādības var radīt.

Vairāk nekā pusei no šiem jaunajiem novērojumiem, no kuriem lielāko daļu konstatēja Jūras spēku un Gaisa spēku piloti, ir "neievērojami raksturlielumi". Saskaņā ar ziņojumu: 26 tika raksturoti kā bezpilota lidaparāti; 163 tika apzīmēti kā baloni vai "baloniem līdzīgas vienības"; un seši tika raksturoti kā dažādu vienību kopums.

Tas joprojām atstāj 171 novērojumu, dažiem no tiem konstatētas "neparastas lidojuma īpašības vai veiktspējas", teikts ziņojumā. Par šīm neidentificētajām vienībām tika sniegta neliela informācija, lai gan ziņojumā norādīts, ka neviena ASV lidmašīna nekad nav sadūrusies ar NLO, un to novērošana līdz šim nav radījusi negatīvu ietekmi uz veselību.

12 lappušu garais ziņojums, kurā nav detalizēti norādīts, kad katrs no novērojumiem noticis, ir neklasificēts kopsavilkums par slepeno versiju, kas nosūtīta Kongresam. Tā ir jaunākā daļa Kongresa pēdējos gados augošajā kampaņā, lai piespiestu militārās un spiegu aģentūras uztvert novērojumus nopietnāk un labāk koordinēt centienus, lai tos izpētītu kā potenciālus valsts drošības draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!