Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļā Baltajā namā norisinājās Ķīniešu jaungada svinību pasākums, kurā ASV prezidents Džo Baidens saviem viesiem pastāstīja arī par viņa saimes kaķenītes Vilovas ("Willow" no angļu valodas "Vītols") dažādajiem gulēšanas paradumiem, ziņo medijs "Business Insider".

Baidens un ASV pirmā lēdija Džila Baidena rīkoja svinības, kuru laikā prezidents svinību viesiem pastāstīja par kaķenītes Vilovas gulēšanas paradumiem. "Vilova ir mežonīgs bērns, kurai nav robežu," stāstīja Baidens.

"Vilova jebkurā brīdī varētu šeit ienākt. Viņai robežu nav. Jūs domājat, ka es jokoju, bet tā nav. It īpaši nakts vidū, kad viņa uzrāpjas un apguļas man uz galvas," pastāstīja Baidens.

Trīs gadus vecā kaķenīte Vilova jaunajās mājās Baltajā namā ieradās pirms gada. Viņu adoptēja pēc tam, kad prezidentūras kampaņas laikā Pensilvānijā kaķene uzlēca uz skatuves pirmās lēdijas Džilas Baidenas runas laikā.

"Vilova atstāja lielu iespaidu uz Džilu Baidenu, kad 2020. gadā vienā no prezidentūras kampaņas pieturas punktiem viņa uzlēca uz skatuves un iztraucēja pirmās lēdijas komentārus. Redzot viņu tūlītējo saikni, īpašnieks saprata, ka Vilovai jābūt ar Džilu Baidenu," stāstīja ASV pirmās lēdijas preses sekretāre.


2021. gada septembrī Vilova kādu brīdi bija audžuģimenē, kamēr Baideni centās savu suni Majoru pieradināt pie kaķiem. Tomēr pēc vairākiem starpgadījumiem, saimnieki Majoru nosūtīja dzīvot ar ģimenes draugiem un Vilova atgriezās Baltajā namā, ziņoja "The Times".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!