Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānija apmāca Ukrainas karavīrus cīnīties "Rietumu stilā" un patērēt mazāk munīcijas nekā tas pieņemts PSRS skolas karamākslā, trešdien, 15. februārī, paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless, vēsta aģentūra "Reuters".

Lielbritānija kopā ar citiem Rietumu sabiedrotajiem nodrošina Ukrainai munīciju un trenē tās karavīrus cīņai pret Krieviju.

"Ukraina, lai sevi aizstāvētu, munīciju izmanto ļoti lielos daudzumos, daļēji tas ir iemesls, kāpēc mēs viņus apmācām karot Rietumu stilā," medijam "Times Radio" komentēja Voless. Ministrs skaidroja, ka Lielbritānija ir iepirkusi un nodrošinājusi PSRS standarta munījiu, paralēli palīdzot Ukrainas armijai piekļūt arī britu munīcijas krājumiem.

"Vienlaicīgi mēs trenējamies, lai pārliecinātos, ka mūsu krājumus izmanto produktīvi un piemēroti. Krievijas vai PSRS kaujas stilā izmanto ļoti daudz munīcijas. NATO dalībvalstis šādi necīnās," uzsvēra pārstāvis.

Atbildot uz jautājumu, vai Rietumu sabiedrotajiem vajadzētu Ukrainu nodrošināt ar reaktīvajām lidmašīnām, pārstāvis atbildējis noliedzoši. Voless skaidroja, lai izmantotu iznīcinātājus, nepieciešama ilgstoša pilotu apmācība un atbalsta komanda.

"Es domāju, ka ātrāk mēs varam palīdzēt Ukrainai, piegādājot resursus, kas viņiem nepieciešami kaujas laukā nevis konkrētas platformas pieprasījumos," uzsvēris Voless.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!