Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir pārraudzījis divas dienas ilgas mācības, kurās "simulēts kodolpretuzbrukums", tostarp ballistiskās raķetes izšaušana ar imitētu kodolgalviņu, vēsta totalitārās valsts ziņu aģentūra KCNA, uz kuras teikto atsaucas "Al Jazeera".

Kims pauda "gandarījumu" par nedēļas nogalē veiktajiem manevriem, kas tika rīkoti, lai "ļautu attiecīgajām vienībām iepazīties ar procedūrām un procesiem savu taktisko kodoluzbrukuma misiju īstenošanai", pirmdien ziņoja KCNA.

Mācību laikā ballistiskā raķete, kas aprīkota ar imitētu kodolgalviņu, esot nolidojusi 800 kilometrus, pirms trāpīja mērķī 800 metru augstumā.

Mācības bija ceturtā Phenjanas spēka demonstrācija nedēļas laikā, un tās notika laikā, kad Dienvidkoreja un ASV organizēja savus militāros manevrus, ko Ziemeļkoreja uzskata par mēģinājumu iebrukumam.

Abas sabiedrotās valstis svētdien sarīkoja gaisa un jūras mācības, kurās piedalījās ASV stratēģiskie bumbvedēji B-1B, un to flotes un jūras spēki pirmdien gatavojas sākt vērienīgās desanta mācības. ASV-Dienvidkorejas mācības, kas ir lielākās pēdējo piecu gadu laikā, turpināsies divas nedēļas līdz 3.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!