Foto: EPA/Scanpix/LETA

Līdz 2023. gada marta vidum Krievija, visticamāk, bija pārdislocējusi vismaz 1000 karavīru, kas trenējās Obuzas-Ļesnovskas poligonā Baltkrievijas dienvidrietumos, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka lai gan nav novērota jauna karaspēka rotācija, Krievija, visdrīzāk, ir atstājusi telšu nometni, kas liecina, ka tā apsver iespēju turpināt šo apmācību programmu.

Fakts, ka Krievija ir ķērusies pie sava personāla apmācības daudz mazāk pieredzējušās Baltkrievijas armijas vadībā, liecina par to, kā Maskavas uzsāktais karš Ukrainā ir nopietni izjaucis Krievijas militārpersonu apmācības sistēmu – Ukrainā lielākoties ir izvietoti okupantu instruktori, norāda Lielbritānijas ministrija.

Krievija, visticamāk, arī uzskata, ka Baltkrievijas nepārtrauktais netiešais atbalsts karam ir svarīgs politisks vēstījums, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!