Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins izteicis apgalvojumus par Bahmutas ieņemšanu, savukārt Ukrainas armija ziņo, ka tā joprojām notur savas pozīcijas šajā kara plosītajā pilsētā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Prigožins sacīja, ka Bahmuta tagad "juridiskā ziņā" esot Krievija. Tomēr viņš atzina, ka Ukrainas spēki joprojām ir koncentrēti pilsētas rietumu rajonos.

Ukraina paziņojusi, ka tās armija joprojām notur pozīcijas Bahmutā - pilsētu valsts austrumos, kuru Krievija mēģinājusi ieņemt jau vairākus mēnešus, šajā laikā gūstot lēnu progresu un piedzīvojot lielus zaudējumus.

"Ienaidnieks nav apturējis savu uzbrukumu Bahmutai. Tomēr ukraiņu aizstāvji drosmīgi tur pilsētu, atvairot daudzus ienaidnieka uzbrukumus," paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Cīņā par šo pilsētu gājuši bojā tūkstošiem Krievijas un Ukrainas karavīru, un tiek uzskatīts, ka Krievijas zaudējumi ir bijuši daudz lielāki nekā Ukrainas zaudējumi. Bahmutai ir maza stratēģiskā vērtība, taču Ukraina to uzskatījusi par nozīmīgu punktu okupantu militārās tehnikas un karavīru iznīcināšanas operācijām.

Paredzams, ka Ukrainas spēki tuvāko nedēļu laikā sāks jaunu ofensīvu, lai mēģinātu atgūt teritoriju, kas pašlaik atrodas Krievijas okupantu spēku kontrolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!