Foto: AFP/Scanpix/LETA

Otrdien, 4. aprīlī, Krievijas izmeklētāji izvirzījuši oficiālas apsūdzības terorismā Darjai Trepovai, kuru tur aizdomās par svētdien notikušo sprādzienu Sanktpēterburgas kafejnīcā. Tā laikā tika nogalināts propagandists un militārais blogeris Vladlens Tatarskis, ziņo medijs "France 24".

Izmeklēšanas komiteja, kas Krievijā izmeklē smagus noziegumus, paziņoja, ka pret Trepovu izvirzītas apsūdzības par "terorakta pastrādāšanu organizētā grupā, kas izraisījis tīšu nāvi". Komiteja apgalvo, ka sieviete rīkojusies pēc Ukrainas labā strādājošu cilvēku norādījumiem.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, ziņoja, ka Tatarskis, īstajā vārdā Maksims Fomins, tika nogalināts svētdien sprādzienā kafejnīcā "Street Food Bar No. 1" Sanktpēterburgas centrā. Kā vēstīja Krievijas mediji, sprādzienu izraisījis pašdarināts spridzeklis, kas bijis paslēpts statuetē, kura uzdāvināta Tatarskim. Jau pirmajās ziņās pēc sprādziena mediji vēstīja, ka statueti Tatarskim uzdāvinājusi kāda sieviete, kas ieradusies uz kafejnīcā organizēto tikšanos ar blogeri.

Svētdienas sprādzienā 32 cilvēki tika ievainoti, bet 24 no viņiem hospitalizēti. 10 ievainoto stāvoklis ir smags.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!