Foto: Privātais arhīvs

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā Krievijas Federācijas pilsoni Darju Zotejevu, nosakot liegumu ieceļot Latvijas Republikā uz nenoteiktu laiku, liecina ministra ieraksts vietnē "Twitter".

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Austrumeiropā populārā hiphopa māksliniece Instasamka – īstajā vārdā Darja Zotejeva – jau 14. janvārī tika gaidīta Rīgā, naktsklubā "First". Izpārdotais koncerts nenotika un to pārcēla uz 17. februāri, bet arī šis pasākums nenotika. Nu izsludināts viņas koncerts 22. aprīlī, savukārt sociālajos tīklos klejo ziņas, ka Instasamka, iespējams, ir finansiāli atbalstījusi Krievijas armiju.

Politiķis norāda, ka lēmums pieņemts, pamatojoties uz Imigrācijas likuma 61. panta 2. daļu. "Esmu pieņēmis lēmumu iekļaut Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā Krievijas Federācijas pilsoni Darju Zotejevu, nosakot liegumu ieceļot Latvijas Republikā uz nenoteiktu laiku," vēsta ministrs.

Jau ziņots, ka 22 gadus vecā repere Krievijā tiek pielīdzināta amerikāņu zvaigznei Kārdijai Bī un savā sešus gadus ilgajā karjerā dzimtenē izpelnījusies riekšavu nosodījuma – viņa sniedz provokatīvus šovus, provocē pati un iekuļas dažādos skandālos, kā arī mēdz vīzdegunīgi izturēties pret saviem faniem. Taču tas tikai vairojis viņas popularitāti, piemēram, viņas pēdējais hits "Par naudu jā" arī Ukrainas popmūzikas topos ieņem augstas vietas.

Savukārt Latvijā biļetes uz šā gada koncertu klubā "First" tikušas burtiski izķertas, portālam "Delfi" apliecina koncerta rīkotāja "Best Show Events" pārstāvis, kurš kategoriski atteicās nosaukt savu vārdu. Kā liecina "Lursoft" dati, tā valdes loceklis un vienīgais īpašnieks ir kāds uzņēmējs Vjačeslavs Hirnijs.

Tieši šis rīkotājs Instasamkas koncertam noīrējis naktsklubu "First". Klubā portālam "Delfi" nemācēja paskaidrot, kāpēc koncerts jau vairākkārt pārcelts.

Tikmēr pašmāju sociālo tīklu lietotāji jau janvārī vērsa uzmanību, ka Instasamka varētu būt no tiem Krievijas māksliniekiem, kam iebraukšana Latvijā būtu jāliedz – viņa esot ziedojusi naudu okupantu armijai, nav nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā. Pati māksliniece 14. februārī savā "Telegram" kanālā vēstīja: "Neesmu ziedojusi nekam".

Darjas Zotejevas personība un lojalitāte tiek vērtēta arī Valsts drošības dienestā (VDD).

"Varam apstiprināt, ka VDD ir pievērsis uzmanību interneta vidē publicētajai informācijai, ka minētā dziedātāja ir ziedojusi līdzekļus Krievijas okupācijas spēkiem, kuri kopš aizvadītā gada 24. februāra īsteno noziegumus pret Ukrainas neatkarību, teritoriālo nedalāmību un tautu. Informējam, ka patlaban VDD veic minētās informācijas pārbaudi un šī gadījuma izvērtēšanu, lai lemtu par tālākajām darbībām," teikts dienesta atbildē portālam "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!