Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas okupācijas karaspēks naktī uz trešdienu uzbruka Odesas apgabalam ar droniem "Shahed-136", trāpot infrastruktūras objektam, paziņoja Odesas rajona kara administrācijas vadītājs Jurijs Kruks. Vācija piegādājusi Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot"

"Ienaidnieks naktī veica uzbrukumu Odesas apgabalam ar "Shahed-136" tipa trieciendroniem. Pateicoties mūsu aizsardzības spēku veiksmīgam darbam, lielākā daļa ienaidnieka bezpilota lidaparātu ir iznīcināta, bet, diemžēl, ir trāpījums sabiedriskās infrastruktūras objektam," paziņoja Kruks viņa vadītās administrācijas lapā sociālajā tīklā "Facebook".

Dronu triecienā neviens nav cietis. Ir izcēlies ugunsgrēks, kuru tiek mēģināts lokalizēt, un notikuma vietā strādā glābēji.

Ukrainas prezidenta birojs otrdienas vakarā paziņoja, ka pretgaisa aizsardzība ir notriekusi piecus dronus debesīs virs Zaporižjas apgabala.

Vēlāk Ukrainas gaisa spēku Austrumu pavēlniecība paziņoja, ka virs Zaporižjas un Dņipropetrovskas apgabaliem ir iznīcināti septiņi bezpilota lidaparāti - seši "Shahed- 136/131" un viens "Orlan-10".

Naktī tika ziņots par vairākiem sprādzieniem Odesā. Odesas apgabala kara administrācija aicināja iedzīvotājus neko nefilmēt un nepublicēt tīmeklī.

Vācija piegādājusi Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", lai palīdzētu tai aizsargāties pret Krievijas raķešu uzbrukumiem.

Sistēma otrdien tika reģistrēta Vācijas valdības tīmekļa vietnē, kurā uzskaitīti ieroči, ko Vācija piegādājusi Ukrainai.

"Patriot" ir viena no vismodernākajām zeme-gaiss sistēmām pasaulē. To var izmantot pret ienaidnieka lidmašīnām, ballistiskajām raķetēm un spārnotajām raķetēm.

Berlīne un Vašingtona nolēma katra piegādāt Ukrainai vienu "Patriot" sistēmu.

Vācija un ASV apmācījušas Ukrainas karavīrus izmantot "Patriot".

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 183 750 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 620 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 3665 tankus, 7110 bruņutransportierus, 2819 lielgabalus, 538 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 285 zenītartilērijas iekārtas, 308 lidmašīnas, 293 helikopterus, 2376 bezpilota lidaparātus, 911 spārnotās raķetes, 5692 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 330 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!