Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija paziņojusi par "Dņepras spēku grupas" eksistenci – jaunu militāro formējumu, kas liecina par izmaiņām okupantu sākotnējā spēku organizācijā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona atgādina, ka 18. aprīlī Kremlis paziņoja par prezidenta, agresora Vladimira Putina vizīti Krievijas okupētajā Dienvidukrainā. Izmantojot Ukrainas Dņepras upes rakstību krievu valodā, paziņojumā teikts, ka prezidents ir apmeklējis "Dņepras spēku grupu". Šī ir viena no pirmajām atsaucēm uz Dņepras spēku grupu (DGF).

Krievija terminu "spēku grupa" lieto specifiskā veidā, norādot uz lielu, uzdevumu izpildīšanai organizētu operatīvo formējumu. Iebrukuma sākumā Krievijas spēki tika organizēti spēku grupās, kas katra bija saskaņota ar konkrētiem militārajiem apgabaliem Krievijā, piemēram, Rietumu un Centrālās spēku grupas, raksta Lielbritānijas ministrija.

Šķietami jauna DGF esamība liecina, ka sākotnējā spēku organizācija ir attīstījusies, iespējams, lielu zaudējumu dēļ. DGF misija, visticamāk, ir aizsargāt okupētās zonas dienvidu sektoru un jo īpaši dienvidrietumu flangu, ko pašlaik iezīmē Dņepras upe, noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!