Foto: AFP/Scanpix/LETA

Meksikas prezidenta lidmašīna ir pārdota Tadžikistānai, šonedēļ paziņoja Mehiko.

Prezidents Andress Manuels Lopess Obradors "Twitter" paziņoja, ka "Boeing 787 Dreamliner" lidaparāts, kuru izmantoja viņa priekštecis Enrike Penja Nieto, bet ne pašreizējais Meksikas līderis, pārdots par aptuveni 92 miljoniem ASV dolāru, raksta aģentūra "Reuters".

Video, kas pievienots šim ierakstam, prezidents sacīja, ka lidmašīnas pārdošana demonstrēja, kā viņa vadībā ir mainījusies Meksikas politika. "Ir svarīgi, lai visi zinātu, kā cilvēki domāja iepriekš, kā varas iestādes rīkojās kā mazi faraoni," sacīja Obradors, norādot, ka tagad tāda situācija vairs neesot novērojama.

Sīkāka informācija par lidmašīnas pārdošanu Vidusāzijas valstij tiks atklāta nākamnedēļ, tostarp tiks izpaustas tās, ko Obradors raksturoja kā pārmērīgi augstās lidmašīnas uzturēšanas izmaksas.

Horhe Mendosa, nacionālās attīstības bankas "Banobras" vadītājs, sacīja, ka Tadžikistānas valsts padomei, kas iegādājās lidmašīnu, ir aptuveni 10 dienas, lai to pārņemtu savā īpašumā.

Populistiskais līderis Obradors, kurš gadu desmitiem ir iebildis pret politiskās elites korupciju, iepriekš bija izteicies, ka cer pārdot lidmašīnu par vismaz 150 miljoniem dolāru. Lidmašīnu 2012. gadā nopirka par 218 miljoniem ASV dolāru. Neilgi pēc tam, kad Lopess Obradors stājās amatā 2018. gada beigās, viņš paziņoja par plāniem pārdot lidmašīnu, kuras sienās bija marmora elementi un oficiāli valdības zīmogi, kā arī vairāki lielizmēra monitori.

Lopess Obradors, kurš ceļojot izmanto komerciālos lidojumus, sacīja, ka pārdošanas ieņēmumi tiks izmantoti, lai uzbūvētu divas valsts slimnīcas ar 80 gultām Gerero un Oahakas štatos, kas ir vieni no nabadzīgākajiem reģioniem valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!