Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskavas stutētās varasiestādes okupētajos Ukrainas apgabalos piespiež iedzīvotājus pieņemt Krievijas Federācijas pases, teikts jaunākajā paziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka Hersonas iedzīvotāji ir saņēmuši brīdinājumus, ka tie, kuri līdz 2023. gada 1. jūnijam nebūs pieņēmuši Krievijas pasi, tiks "izraidīti" un viņu īpašums būs atņemts.

Krievija izmanto pases kā instrumentu okupēto apgabalu "rusifikācijai", kā tas tika darīts Doneckā un Luhanskā pirms 2022. gada februāra iebrukuma, norāda Lielbritānijas ministrija.

Krievija, visticamāk, paātrina Ukrainas okupēto apgabalu integrāciju Krievijas Federācijas birokrātijā, lai varētu pasniegt iebrukumu kā veiksmīgu, īpaši tuvojoties 2024. gada prezidenta vēlēšanām, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!