Foto: AP/Scanpix/LETA

Raidījuma vadītājs Takers Karlsons pametis ASV televīzijas kanālu "Fox News".

"Fox News" paziņojumā norādīja, ka Karlsons ir piekritis aiziet no sava posteņa. Viņa pēdējais raidījums tika translēts 21. aprīlī, raksta BBC.

Paziņojumā nebija norādīts konkrēts iemesls tam, kādēļ Karlsons pametis mediju. Laikraksts "Los Angeles Times", atsaucoties uz vārdā nenosauktiem cilvēkiem, kuri pārzina situāciju, ziņo, ka lēmumu par Karlsona atlaišanu pieņēmuši "Fox News" vadītāji.

Karlsons uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem cilvēkiem ASV konservatīvi domājošo aprindās. Viņš bija "Fox News" visaugstāk novērtētais vadītājs, un viņa raidījumu vidēji skatījās aptuveni trīs miljoni cilvēku, atzīmē medijs.

Paziņojums par Karlsona aiziešanu izplatīts tikai dažas dienas pēc tam, kad telekanāls "Fox News" panāca izlīgumu lietā par neslavas celšanu no balsošanas iekārtu uzņēmuma "Dominion" saistībā ar to, kā medijs atspoguļoja 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanas. Prasībā "Dominion" apgalvoja, ka "Fox News" kaitēja tā uzņēmējdarbībai, medijam izplatot nepatiesus apgalvojumus, ka šīs kompānijas ražotās balsošanas iekārtas esot programmētas, lai kaitētu eksprezidentam Donaldam Trampam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!