Foto: AP/Scanpix/LETA

Drošības spēki, kas iesaistīti plašo Irānas protestu apspiešanā, regulāri un atkārtoti nogalinājuši, spīdzinājuši un seksuāli izmantojuši bērnus, otrdien, 25. aprīlī paziņojusi organizācija "Human Rights Watch" (HRW).

Kā ziņo organizācija, Irānas amatpersonas vairākkārt arestējušas, nopratinājušas un apsūdzējušas bērnus, pārkāpjot tiesiskās garantijas un tiesneši ir aizlieguši jauniešu ģimenēm nolīgt advokātus, lai sevi aizstāvētu. Varasiestādes arī esot tiesājušas bērnus, balstoties uz neskaidrām apsūdzībām, un ārpus jaunatnes tiesībām, kurām ir vienīgā jurisdikcija bērnu lietās.

Tāpāt tiek zinots, ka mēģinot palielināt dzimstību Irānā, 2021. gadā valsts nāca klajā ar pretrunīgu likumu, kas pastiprināja medicīniskā aborta ierobežojumus un aizliedza bezmaksas kontracepcijas līdzekļu izplatīšanu, vēsta medijs “Radio Free Europe/Radio Liberty” (RFE/RL).

Tagad amatpersonas izteikušas bažas par nelikumīgo abortu pieaugumu valstī, liekot domāt, ka valdības pieņemtie ierobežojumi mudina aizvien vairāk sievietes pārtraukt nevēlamu grūtniecību ārpus veselības aprūpes sistēmas, uzsver medijs. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!