Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešdien Sudānas armija un paramilitārais grupējums "Ātrā atbalsta spēki" (RSF) turpināja kaujas Hartūmas nomalē, neskatoties uz otrdien noslēgto 72 stundu pamieru. Tomēr armija izteikusi gatavību vienošanos par pamieru pagarināt, ziņo aģentūra "Reuters".

Sudānas armija trešdien paziņoja, ka tās līderis ģenerālis Abdelfatahs a Burhans deva apstiprinājumu plānam pagarināt pamieru par papildus 72 stundām un nosūtīt armijas sūtni uz Dienvidsudānas galvaspilsētu Džūbu, lai organizētu sarunas.

Abas karojošās puses iepriekš vienojās par trīs dienu pamieru, kam bija jābeidzas ceturtdien, 27. aprīlī.

Armijas paziņojumā norādīts, ka Dienvidsudānas, Kenijas un Džibutijas prezidenti kopīgi veidojuši priekšlikumu, kas sevī iekļauj pamiera pagarināšanu un abu karojošo pušu sarunas.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens un Afrikas Savienības komisijas pārstāvis Mousa Faki Mahamats savā starpā apsprieda kopīgu sadarbību, lai panāktu ilgtspējīgu kara atrisinājumu, trešdien paziņoja ASV Valsts departaments.

Trešdien smagākās kaujas norisinājās Sudānas pilsētā Omdurmanā. Pilsēta, kas atrodas blakus Hartūmai, kur armija centās atvairīt citu Sudānas reģionu RSF spēkus. "Reuters" žurnālists norādīja, ka pēcpusdienā bija dzirdamas spēcīgas apšaudes un gaisa triecieni. Hartumā plosījušās esot bandas, kas izlaupījušas apkārtējos īpašumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!