Foto: RIA Novosti/Scanpix
Novosibirskas Ļeņinskas rajona tiesa noteikusi apcietinājumu vīrietim, kuru apsūdz par bumbvedēja Su-24 dedzināšanu Čkalova aviācijas rūpnīcas teritorijā, atsaucoties uz tiesas paziņojumu, vēsta aģentūra TASS.

Kā tiek ziņots, Viktors Skorobogatvos tiek apsūdzēts pēc Krievijas Kriminālkodeksa panta par diversiju, kas paredz līdz 20 gadiem cietumā.

9.maijā Krievijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Novosibirskas rūpnīcas teritorijā aizdedzināts Su-24, tomēr Aizsardzības ministrijai pietuvināts "Telegram" kanāls "Karš pret viltus ziņām" apgalvoja, ka tas nav noticis, uzstājot, ka video esot "filmēts Ukrainā".

Savukārt kanāls "112" "Telegram" ziņoja, ka dedzināšana ir notikusi, bet bumbvedējs nav cietis, jo apdegusi tikai zāle zem šasijas.

Aģentūra RBK ziņoja, ka apmēram 100 metrus no lidmašīnas drošības dienestu darbinieki atklāja caurumu norobežojumā, bet videonovērošanas kamerās redzamas divas personas. Dedzināšanas mēģinājumus noticis 8.maijā.

Atbildību par bumbvedēja dedzināšanas mēģinājumu uzņēmās tā dēvētais leģions "Krievijas brīvība", kuru Krievija martā pasludināja par aizliegtu teroristisku organizāciju. Vienlaikus nav reālu pierādījumu par leģiona pastāvēšanu, kas it kā esot Ukrainas Bruņoto spēku vienība ar Krievijas pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!