Foto: Aculiecinieka foto

Krievijas valsts, visticamāk, aizliedz augstām amatpersonām pamest darbu, kamēr turpinās Maskavas iebrukums Ukrainā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka pasākumi, visticamāk, attieksies uz vismaz reģionālajiem vadītājiem, drošības amatpersonām un ietekmīgās prezidenta administrācijas locekļiem.

Privāti daudzas amatpersonas, visticamāk, ir ļoti skeptiski noskaņotas pret karu, kā arī bieži piedzīvo darba stresu disfunkcionālā kara laika birokrātiskajā aparātā. Aizliegums, visticamāk, tiek īstenots ar spēcīgiem mājieniem, ka tiem, kuri aizies no savas darbavietas, tiks izvirzītas izdomātas kriminālapsūdzības, norāda Lielbritānijas ministrija.

Līdzās bažām par spēju nepilnībām, ko atstātu no darba aizejošie, varas iestādes, visticamāk, arī mēģina novērst jebkādu sakāves iespaidu un stiprināt kolektīvās atbildības sajūtu par karu, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!