Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija saskaras ar jaunu un pastiprinātu spiediena kampaņu, lai atļautu F-16 sūtīšanu uz Ukrainu pēc tam, kad Apvienotā Karaliste paziņoja, ka apmācīs Ukrainas iznīcinātāju pilotus, un Kijiva pastiprināja savus aicinājumus sabiedrotajām valstīm piegādāt šos lidaparātus, raksta "Politico".

Spiediena kampaņa, lai panāktu iznīcinātāju piegādes Ukrainai, ir draudzīgu Eiropas valdību, ASV likumdevēju no abām partijām un galvenokārt Ukrainas vadības daudzpusīgs darbs. Šonedēļ Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apceļoja Eiropu, aicinot sniegt lielāku palīdzību Kijivai, kas ietvertu arī iznīcinātājus.

Par vienu no pavērsieniem otrdien kļuva Apvienotās Karalistes paziņojums. Londona vēstīja par starptautiskas valstu koalīcijas uzsākšanu, kas koncentrējas uz F-16 iegādi Ukrainai. Saskaņā ar vienošanos Apvienotā Karaliste paziņoja, ka drīzumā sāks apmācīt ukraiņu pilotus lidot ar moderniem iznīcinātājiem; Beļģija ātri sekoja šim piemēram, sakot, ka tā arī varētu apmācīt pilotus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!