Foto: Kadrs no video

Krievijas un Ukrainas "Telegram" kanālos izplatījies video, kurā esot redzams peldoša virsūdens drona uzbrukums Krievijas izlūkošanas kuģim "Ivan Hurs" Melnājā jūrā. Video kadri liek apšaubīt Krievijas iepriekš apgalvoto, ka kuģis veiksmīgi atvairījis pret to vērstos uzbrukumus.

Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien ziņoja, ka "Ivan Hurs" ir apšaudījis un iznīcinājis trīs bezpilota kuterus, kas mēģinājuši tam uzbrukt. Ministrija publicēja video, kur esot redzama viena uzbrūkoša drona iznīcināšana. Iestāde arī apgalvoja, ka kuģis incidentā nav cietis.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Savukārt ceturtdien tīmeklī izplatītajā video, kas filmēts no peldošā drona, redzams, kā tas tuvojas kuģim. Video apraujas brīdī, kad peldlīzdeklis ir līdzās kuģa korpusam un sadursme šķiet neizbēgama.

Medijs "Ukrainskaja pravda", atsaucoties uz savu avotu armijas aprindās, ziņoja, ka kuģis uzbrukumā ir cietis. "Nenogrima, bet trāpījums bija, ir nozīmīgi korpusa un aprīkojuma bojājumi. Tagad krievi steigā remontē," portāls citē savu avotu.

Savukārt kāds Krievijas iebrukumu atbalstošais "Telegram" kanāls, kas specializējas flotes lietās, kā arī citi militārie blogi ziņo, ka kuģis pēc incidenta ir "ejošā kārtībā", bet tiešā veidā nenoliedzot, ka tas varētu būt bojāts, skaidro "Radio Svoboda".

"Ivan Hurs" ir izlūkošanas kuģis, kas paredzēts sakaru un flotes vadības nodrošināšanai, radioizlūkošani un radioelektroniskajai cīņai, kā arī pretraķešu aizsardzības sistēmu komponenšu izsekošanai.

Kā norāda "Radio Svoboda", tas ir viens no modernākajiem un retākajiem Krievijas karakuģiem, karaflotes sastāvā tas iekļauts 2018. gadā.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!