Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Indijas valdība ceturtdien apstiprināja, ka tā iegādāsies 26 "Rafale Marine" iznīcinātājus un 3 militārās zemūdenes "Scorpene" no Francijas "Dassault un Naval Group", raksta "Politico".

Militārais darījums tiek noslēgts, kad Francija pastiprina politiskās un komerciālās attiecības ar Indiju, vienlaikus cenšoties atraut Āzijas lielvalsti no Krievijas ietekmes. Maskava ir Indijas galvenā ieroču piegādātāja.

Indijas premjers Narendra Modi šonedēļ ieradies Francijā, kur tiekas ar Eiropas valsts augstākajām amatpersonām.

Abas valstis svin Indijas un Francijas stratēģiskās partnerības 25. gadadienu, un tās gatavojas iesniegt ceļvedi nākamajiem 25 divpusējās sadarbības gadiem.

Piektdien Parīze un Ņūdeli paziņos par jauniem sadarbības un investīciju projektiem transporta, enerģētikas un kosmosa nozarēs, sacīja franču diplomāts, kuram tika piešķirta anonimitāte, lai runātu par šiem tematiem. Diplomāts atteicās minēt, kuras kompānijas tiks iesaistītas. Tomēr Francijas enerģētikas gigants EDF jau gadiem ilgi risina sarunas par sešu kodolreaktoru pārdošanu Indijai, savukārt Francijas dzelzceļa uzņēmums "Alstom" savulaik ir piegādājis vilcienus Indijas sabiedriskā transporta tīkliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!