Foto: AP/Scanpix/LETA

Libānā bāzētais un Irānas stutētais teroristu grupējums "Hizbollah" paziņojis, ka ir gatavs pievienoties palestīniešu teroristiem "Hamas" to karā pret Izraēlu, kad šādam solim būs pienācis īstais laiks, raksta "Times Of Israel".

"Mēs esam pilnībā gatavi, un, kad pienāks laiks rīkoties, mēs rīkosimies," palestīniešu mītiņā Beirūtas dienvidu priekšpilsētā sacīja "Hizbollah" vadītāja vietnieks Naims Kasems.

Jau iepriekš izskanējušas bažas, ka "Hizbollah" varētu iesaistīties karā, neskatoties uz to, ka citas valstis, tostarp ASV to brīdinājušas kaujās nepiedalīties.

Izraēla ir izvietojusi bruņotos spēkus valsts ziemeļos, lai vajadzības gadījumā atvairītu "Hizbollah" uzbrukumus. Izraēlas valdības pārstāvis šonedēļ paziņoja, ka viņa valsts esot gatava cīnīties divās frontēs.

Sagaidāms, ka Izraēla tuvāko dienu laikā varētu uzsākt plašu sauszemes operāciju Gazas joslā. Tā būtu ļoti sarežģīta operācija no militārā skatupunkta, un tā, visdrīzāk, novestu arī pie ļoti lieliem cilvēku upuriem.

Jau ziņots, ka agrā sestdienas rīta stundā "Hamas" uzsāka plašu uzbrukumu pret Izraēlu, izšaujot tūkstošiem raķešu un desmitiem tā kaujinieku pārvarot stipri nocietinātās robežas vairākās vietās pa gaisu, sauszemi un jūru.

Kopš brutālā uzbrukuma sākuma dzīvību Izraēlā zaudējuši aptuveni 1300 cilvēki. No tiem 260 tika nogalināti mūzikas festivālā. Izraēla ir atbildējusi ar gaisa triecienu vilni objektiem Gazā, kur nogalināti vairāk nekā 1500 cilvēki.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!