Foto: Kadrs no video

Okupanti pārvieto jaunas armijas daļas no Krievijas teritorijas, lai kompensētu milzīgos zaudējumus pie Ukrainas pilsētas Avdijivkas, vēsta portāls "Liga".

Par to nacionālā telemaratona ēterā paziņoja Tavrijas virziena Aizsardzības spēku runasvīrs Oleksandrs Štupuns.

Viņš stāsta, ka iebrucēji turpina uzbrukt, ir veikuši 23 aviācijas triecienus, bombardējuši Avdijivku un tās apkārtni. Okupanti veikuši 55 uzbrukumus, fiksētas vairāk nekā 1000 apšaudes.


"Karavīri neļauj ienaidniekam aplenkt Avdijivku, krievi cieš ievērojamus zaudējumus. Milzīgo personālsastāva zaudējumu dēļ pārsviež karaspēku no Krievijas Federācijas teritorijas un arvien biežāk sastopami gadījumi, kad jaunpienācēji neorientējas apvidū," skaidro Štupuns.

Ekrānuzņēmums no "Liveuamap"

Diennakts laikā šajā virzienā okupanti zaudējuši 620 cilvēkus un 36 tehnikas vienības, tāpat iznīcināts radiolokācijas komplekss "Zoopark".


Runasvīrs arī apstiprina iepriekš izskanējušo, ka okupanti rok tuneļus, paskaidrojot, ka tā ir zināma prakse un to pielieto arī ukraiņi.

Sestdien 110. atsevišķās mehanizētās brigādes runasvīru Antons Kocukons informēja, ka Krievijas spēki pie Avdijivkas rok tuneļus, lai nemanīti piekļūtu tuvāk Ukrainas pozīcijām. Tāpat munīcijas pievešanai viņi izmantojot attālināmi vadāmas platformas.

Jau vēstīts, ka okupanti Avdijivkas apkārtnē izvērš uzbrukuma operācijas par spīti lieliem militārās tehnikas zaudējumiem, ko tie jau cietuši uzbrukuma pirmajā piegājienā.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrain cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī citos kara noziegumos. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!