Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF) piektdienas vakarā izvērš sauszemes operāciju Gazas joslā, atsaucoties uz armijas runasvīru Danielu Hagari, vēsta raidsabiedrība BBC.

Gazas pilsētas iedzīvotājiem IDF iesaka virzīties uz dienvidiem.

"Pēdējās stundās mēs esam pastiprinājuši triecienus Gazā. Gaisa spēki plaši uzbrūk pazemes mērķiem un teroristu infrastruktūrai, ļoti ievērojami," teica Hagari.

"Turpinot uzbrukuma aktivitātes, ko mēs veicām dažas pēdējās dienas, sauszemes spēki šovakar izvērš sauszemes aktivitātes," viņš turpina.

Runasvīrs uzsver, ka IDF "strādā jaudīgi visās dimensijās".

BBC korespondents ziņo, ka Izraēlas gaisa triecieni Gazā ir intensīvāki nekā iepriekšējās dienās, tāpat visā joslas teritorijā tiek ziņots par interneta un mobilo sakaru nedarbošanos.

Vēstīts, ka "Hamās" kaujinieki 7. oktobrī iebruka Izraēlā un robežapvidū sarīkoja slaktiņu, nogalinot vairāk nekā 1400 cilvēku un sagrābjot vismaz 224 ķīlniekus.

Izraēla atbild uz šo uzbrukumu, veicot gaisa un artilērijas triecienus pret "Hamās" Gazas joslā un jau visu šo laiku tika spriests, vai sekos izvērsta sauszemes operācija Gazas joslā. Līdz šim Izraēla ziņoja par ierobežotām operācijām Gazā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!