Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nekārtībās Dagestānas galvaspilsētas Mahačkalas lidostā ievainoti vismaz 20 cilvēki, tostarp arī policisti, atsaucoties uz šīs republikas Veselības ministrijas datiem, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Jau rakstīts, ka cilvēku pūlis lidostā radīja nekārtības, meklējot cilvēkus no Telavivas. Izraēla pēc nekārtību sākšanās mudināja Krieviju aizsargāt "visus savus pilsoņus un visus ebrejus". BBC piebilda, ka vēl pirms šīm nekārtībām – sestdien – cilvēku pūlis pulcējās pie viesnīcas, kur, viņuprāt, apmetušies izraēlieši. Vēlāk viņi pārliecinājās, ka Izraēlas pilsoņu tur nav.

BBC raksta, ka nekārtību laikā Dagestānas lidostā daži cilvēki guvuši smagas traumas, bet divi ir kritiskā stāvoklī.

Varasiestādes slēdza lidostu, un tā paliks slēgta līdz otrdienai, paziņojusi Krievijas aviācijas aģentūra. Iepriekš tā bija paredzējusi lidostu slēgt uz nedēļu.

Dagestānas varasiestādes paziņojušas, ka par notikušo ierosināta krimināllieta.

Aģentūra LETA ziņo, ka Krievijā aizturēti 60 Dagestānas reģiona galvaspilsētas Mahačkalas lidostā svētdien notikušo nekārtību dalībnieki, pavēstījušas varasiestādes.

"Noskaidroti 150 aktīvākie nekārtību dalībnieki, no viņiem 60 aizturēti un nogādāti policijas teritoriālajās nodaļās tālākai izmeklēšanai," teikts Krievijas Iekšlietu ministrijas Ziemeļkaukāza federālā apgabala galvenās pārvaldes paziņojumā.

Šobrīd nekārtības ir apturētas, norādīja pārvalde.

Dagestānas gubernators Sergejs Meļikovs vietnē "Telegram" esot nosodījis pūļa iebrukšanu lidostā, īpaši attieksmi pret sievietēm un bērniem.

Video, ar kuriem cilvēki dalījās sociālajos medijos rādīja saniknotu pūli, kas skrēja cauri lidostai Makhačkalā, meklējot cilvēkus, kas ieradušies no Telavivas. Daļa pūļa uzskrēja uz skrejceļa un tur ielenca lidaparātus. Videoklipos bija redzami simtiem cilvēku, kuri devās uz lidostas termināli, kuri vicināja palestīniešu karogus un kliedza "Allahu Akbar", raksta BBC.

Krievijas aviācijas aģentūra "Rosaviacija" paziņojusi, ka drošības spēki vēlāk situāciju pakļāvuši kontrolei.

Dagestānas valdība, kas gan paudusi atbalstu Gazai, taču aicinājusi iedzīvotājus saglabāt mieru un nepiedalīties šādos protestos, raksta BBC, atgādinot, ka daudzās valstīs notikuši plaši protesti pret Izraēlas īstenoto Gazas bombardēšanu.

Izraēla pastiprinājusi operācijas Gazā, šādi reaģējot uz 7. oktobra "Hamas" iebrukumu Izraēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!