Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Antisemītisms ASV sasniedz "vēsturisku līmeni" pēc vardarbības Izraēlā un Gazā, brīdinājis Federālā izlūkošanas biroja (FIB) direktors Kristofers Vrejs, kuru citē britu raidsabiedrība BBC.

Otrdien runājot ar Senāta komisiju, Vrejs sacīja, ka 60% no visiem reliģiskā naida noziegumiem ir vērsti pret ebrejiem. Viņš piebilda, ka šis skaitlis, iespējams, ir pieaudzis, ņemot vērā dusmas, ko izraisījusi notiekošā vardarbība Gazā.

Citas valstis, tostarp Apvienotā Karaliste un Francija, arī ir brīdinājušas par neseno antisemītisko incidentu pieaugumu.

"Tie ir draudi, kas kaut kādā veidā sasniedz vēsturisku līmeni," Senāta Iekšzemes drošības un valdības lietu komitejai sacīja Vrejs. FIB vadītājs norādīja, ka, lai gan ebreji veido tikai aptuveni 2,4% no ASV sabiedrības, pret viņiem vērsti aptuveni 60% no visiem reliģiskiem naida noziegumiem.

"Ebreju kopiena ir teroristu mērķis patiešām visā spektrā," uzsvēra Vrejs. "Šis nav laiks panikai, bet ir laiks modrībai," turpināja FIB priekšnieks. "Mums nevajadzētu beigt vadīt savu ikdienas dzīvi - iet uz skolām, lūgšanu namiem un tā tālāk -, bet mums jābūt modriem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!