Foto: AP/Scanpix/LETA
Laikapstākļi sāk ietekmēt situāciju kaujas laukā Ukrainā, atsaucoties uz ASV bāzētās domnīcas "Institute For The Study Of War" (ISW) ziņojumu, vēsta medijs "Sky News".

Pagājušajā gadā ziemā laikapstākļi valsts austrumos radīja visāda veida loģistikas problēmas uz frontes līnijas gan Ukrainas armijai, gan okupantiem. ISW ziņojumā pausta pārliecība, ka tādas neizpaliks arī šogad. Secināts, ka “laikapstākļi ietekmē kaujas lauku, bet neaptur militārās operācijas”.
Ukrainas sauszemes spēku pārstāvis pulkvežleitnants Volodimirs Fitjo 13. novembrī sacījis, ka lietus un dubļi Donbasā “kavē sauszemes manevru virzības ātrumu”.

Migla un lietus sarežģī gan Krievijas, gan Ukrainas gaisa izlūkošanas centienus un samazina uzbrukumu skaitu, 12. novembrī paudusi Ukrainas 14. mehanizētās brigādes pārstāve Nadija Zamrija. “Viņa piebilda, ka krītošās rudens lapas apgrūtina centienus paslēpt aprīkojumu un karaspēku,” norādīja ISW.

Citas militārpersonas norādījušas, ka ir pamanījušas okupantu gaisa uzbrukumu un izlūkošanas operāciju skaita samazināšanos laika apstākļu dēļ. Tā vietā Kremļa vadītie spēki “mēģināja katrā uzbrukumā palaist pēc iespējas vairāk vadāmās bumbas”, teikts ziņojumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!