Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēla turpinās intensīvas kaujas Gazas joslā vēl vismaz divus mēnešus pēc "īsā" pamiera beigām, ceturtdien prognozēja Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants.

Pamiera laikā karavīriem vajadzētu organizēties, atkal apgādāties ar ieročiem un sagatavoties nākamajām kaujām, sacīja ministrs.

Pamiers starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" sāksies piektdien plkst.7. Vienošanās paredz, ka tas ilgs četras dienas, kuru laikā tiks atbrīvoti 50 no "Hamās" Izraēlā sagrābtajiem ķīlniekiem no gūsta Gazas joslā un 150 palestīnieši no Izraēlas cietumiem.

Pēc "īsās atelpas" armija turpinās izdarīt spiedienu, lai panāktu arī citu Gazas joslā turēto ķīlnieku atgriešanos Izraēlā, sacīja Galants.

Pēc intensīvo kauju beigām vēl būs vajadzīgs turpināt vairākas operācijas Gazas joslā, līdz vairs nebūs militāru draudu no šīs teritorijas, ministrs pavēstīja Izraēlas medijiem.

Izraēlas armijas preses sekretārs Daniels Hagari sacīja, ka kontroles pārņemšana par Gazas joslas ziemeļiem ir pirmā stadija ilgā karā. Pamiera laikā armija koncentrēsies uz kauju nākamo posmu plānošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!