Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Ukraina gatavo iestrādes, kas nākamgad piespiedīs okupantus uz visiem laikiem atstāt Krimu, šīs valsts aizsardzības ministra Rustema Umerova teikto televīzijas ēterā sestdienas rītā citē aģentūra UNIAN.

"Tās iestrādes, ko mēs gatavojam 2024. gadam, dos mums ļoti labas iespējas, lai viņi (krievi) uz visiem laikiem aizietu no mūsu Krimas," teicis ministrs Umerovs.

Pēc Umerova teiktā, Ukraina visai pasaulei parādījusi, ka var gūt panākumus, jo īpaši, radot krieviem problēmas pussalā.

UNIAN ziņo, ka aizvadītajā diennaktī Ukrainas frontē notikušas 95 militāras sadursmes. Kupjanskas virzienā Ukrainas spēki atsituši 11 uzbrukumus, bet Limanas virzienā – pretinieka uzbrukumu Spornojas (Doņeckas apgabalā) virzienā, Bahmutas virzienā dots pretspars 13 uzbrukumiem.

Kara izpētes institūta analītiķi paziņojuši, ka Krievijas spēki guvuši pavirzījušies uz priekšu Avdijivkas rajonā. Tāpat okupanti uzbrukuši frontes līnijā Kupjanska-Saratova-Kremennaja Bahmutas virzienā, kā arī Doņeckas-Zaporižjas apgabala robežas apkaimē.

Savukārt Ukrainas Nacionālās gvardes rezerves majors un kara veterāns Aleksejs Hetmans izteicies, ka Krievijas karaspēka zaudējumi Avdijivkas virzienā ir par 25% lielāki, nekā tie bija uzbrukumā Bahmutai, vēsta UNIAN.

Viņš teicis, ka šobrīd Avdijivkas apkaimē koncentrēti ne mazāk kā 40 000 Krievijas karavīru, kas ir vairāk, nekā Ukrainas garnizons.

"Avdijivkā vienkārši īsteno "gaļas triecienus", bet tādu instruktoru, kā bija "Vagner" grupējumā, tur nav. Tāpat viņi cieš lielus zaudējumus. Vidējie zaudējumi diennaktī uzbrukumos Bahmutai bija 776 Krievijas karavīri, tagad (Avdijivkas virzienā) – 931. Tas ir par 25% vairāk, bet panākumus viņi pagaidām negūst. Pat ja tas izdosies, tad būtisku, principiālu izmaiņu frontes līnijā nebūs," eksperta teikto citē UNIAN.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !