Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Avdijivkas apkārtnē par spīti snigšanai un aukstumam cauru diennakti bez apstājas turpinās nežēlīgi okupantu uzbrukumi, atsaucoties uz 59. atsevišķās motorizēto kājnieku brigādes virsnieku Serhiju Cehocki, vēsta portāls "Liga".

Ienaidnieks lielā daudzumā pielieto dažāda tipa bezpilota lidaparātus, tostarp kamikadze donus "Lancet" un izlūkošanas "Orlan", kas "visu laiku karājas debesīs", stāsta virsnieks.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Deepstate"

Par droniem "Lancet" vairāk var lasīt šeit. "Lancet" kā Ukraina spēkiem traucējošu faktoru jaunākajā raidījuma "Komandcentrs" epizodē uzsver arī majors Jānis Slaidiņš. Savukārt izvērstu skaidrojumu par dronu lomu karā Ukrainā majors Modris Kairišs skaidro šeit.

"Par katru cenu cenšas izpildīt uzdevumus. Tādas intensīvas kaujas, kurās viņi met tik daudz spēku vienam uzdevumam, nav redzētas visā kara laikā. Dzen visus, daudzi atsakās iet uzbrukumos, bet viņus iebiedē un šantažē. Vienalga iet," teica Cehockis.


Viņš skaidro, ka pašlaik Avdijivkai uzbrūk tā sauktās "Doneckas tautas republikas" spēki, kriminālnoziedznieki no "Šrorm-Z" vienībām un mobilizētie ar zemu sagatavotības līmeni, kurus mazās grupās sūta nemitīgos kājnieku uzbrukumos.

Kadri no kaujas pie Avdijivkas skatāmi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!