Foto: Kadrs no video
Sociālajos tīklos publicēts video ar kadriem no Ukrainas spēku 47. mehanizētās brigādes kaujas pie Avdijivkas, kurā ievainojumu guva, bet no nāves izglābās kinorežisors un bijušais politieslodzītais Oļegs Sencovs.

Jau rakstījām, ka Sencovs, kurš piecus gadus pavadot Krievijas cietumā kļuva par slavenāko ukraiņu politieslodzīto, piedalījās smagajās kaujās pie Ukrainas pilsētas Avdijivkas, kur okupanti kopš oktobra par spīti lieliem zaudējumiem izvērš vērienīgas uzbrukuma operācijas.

Savā "Facebook" ierakstā par 19. oktobrī piedzīvoto kauju režisors rakstīja, ka ziņās par smagajiem okupantu zaudējumiem neparādās, kādu uzupurēšanos tas prasa Ukrainas aizstāvjiem. "Aiz katra skaitļa ir kāda dzīvība un drupās sagrauta sērojošu tuvinieku pasaule. Šīs bēdas galvenokārt paliek kritušo ģimenēs un pie viņu ieroču brāļiem. Mūžīga piemiņa kritušajiem varoņiem!," rakstīja Sencovs.

Ierakstā viņš aprakstīja kaujas gaitu, viņa vadītajai vienībai aizsargājoties pret okupantu uzbrukumu aptuveni 50 metrus garā tranšejas posmā. "No 13 karavīriem mums bija viens smagi un vairāki viegli ievainoti. Tajā mirklī man trāpīja zemstobra granātmetēja šāviņa šķemba. Kļuva skaidrs, ka mēs ne tikai nespējam izpildīt uzdevumu, bet neizvilksim līdz vakaram," rakstīja Sencovs. Vairāk par to var lasīt šeit.

Tagad publicētā pusstundu garā video redzami arī dramatiski kadri no šīs kaujas.

Video 21. minūtē ievainotais karavīrs ar segvārdu Alkaida mudina pārējos doties prom: "Dodiet man automātu un laidieties, es pats piesegšu." 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!