Šobrīd ir skaidrs, ka ukraiņiem dronu frontē ir pārsvars, kas saistīts ar Ukrainas armijas profesionalitāti, "Delfi TV" raidījumā "Komandcentrs" atklāja Nacionālo bruņoto spēku majors, Gaisa spēku Mācību centra komandieris Modris Kairišs. Viņš arī atgādināja par vecu joku, ka Krievijas armijā uz diviem karavīriem ir trīs sodāmības, bet salīdzināja to ar Ukrainu, kur uz trīs karavīriem esot trīs augstākās izglītības.

Kairišs arī norādīja, ka izglītības faktors ir saistīts ar tehnoloģijām prasmi tās izmantot. "Ukrainā ir daudz vairāk cilvēku, kas veiksmīgi spēj izmantot šīs tehnoloģijas, nekā slikti sagatavoti karavīri no cietuma, kuriem nav motorikas rokās," norādīja eksperts.

Viņš arī atgādināja, ka kara sākumā Krievijas karavīriem frontē bija aizliegts lietot ne tikai telefonus, bet arī dronus.

Tāpat Kairišs atzīmēja, ka droni kara laikā izglābj ļoti daudz dzīvības. Viņš salīdzināja dažādus kara veidus, proti, Pirmais pasaules karš pierādīja, ka pozīciju kara darbībā ir ļoti grūti pārraut aizsardzību, jo tolaik izteikti parādījās ierakumi, dzeloņdrātis un ložmetēji. Tolaik tika meklēti veidi, lai problēmu to risinātu un sākotnēji tika lietoti tanki, bet pēc tam pievienojās arī aviācija, bet mūsdienās pievienojušies arī droni. NBS eksperts atzīmēja, ka šobrīd Ukrainā abām pusēm esot samērā vāja aviācija, kas tiekot kompensēta ar dronu lietošanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!