Foto: AFP/Scanpix/LETA
Aviokompānijas "Japan Airlines" lidmašīna ar vairākiem simtiem pasažieru aizdegusies uz skrejceļa pēc sadursmes ar Krasta apsardzes lidaparātu, raksta "Sky News".

Incidents noticis Tokijas Hanedas lidostā. Visi 379 "Japan Airlines" reisa pasažieri, kuri atradās "Airbus A350" modeļa lidpašīnā, kā arī apkalpe tika evakuēti, ziņo aviokompānija. Kāds bijušais pilots veiksmīgo evakuāciju raksturojis kā "brīnumu".

"Japan Airlines" ziņo, ka reiss nolaidās Hanedā, kur pēc tam sadūrās ar krasta apsardzes lidmašīnu. Viens cilvēks, kas atradās krasta apsardzes lidmašīnā, tika evakuēts, vēstīja Japānas sabiedriskā raidorganizācija NHK.

Pieci no sešiem krasta apsardzes lidmašīnas apkalpes locekļiem ir gājuši bojā, raksta NHK.

"Sky News" raksta, ka saduesmē iesaistītais Krasta apsardzes lidaparāts bijis uzņēmuma "Bombardier" modelis "Dash-8". Portāls "Delfi" pērn Hokaido salā apmeklēja Krasta apsardzes reģionālo štābu, kurā bija dislocēta arī šī modeļa lidmašīna. Par šo vizīti un pašu lidaparātu vairāk varat lasīt šeit.

Incidents noticis, kad "Japan Airlines" reiss nolaidās uz viena no četriem lidostas skrejceļiem, kur krasta apsardzes lidmašīna gatavojās pacelties, informējis Japānas Satiksmes ministrijas Civilās aviācijas biroja vadītājs.

Krasta apsardzes pilots ziņoja savai bāzei, ka viņa lidmašīna pēc sadursmes ar komerciālo lidmašīnu eksplodējusi, sacīja komandiera vietnieks Jošio Seguči.

Transporta drošības amatpersonas tagad analizē saziņu starp aviācijas kontroles amatpersonām un abām lidmašīnām. Viņi plāno intervēt "Japan Airlines" amatpersonas, lai precīzi noteiktu, kas izraisīja sadursmi.

Britu raidsabiedrība BBC ziņo, ka pasažieru lidmašīna bijusi ceļā no Japānas ziemeļos esošās Hokaido salas. Krasta apsardze norāda, ka šobrīd notiek izmeklēšana par to, kā notikusi lidaparātu sadursme. Izskanējis, ka Krasta apsardzes lidmašīnā esot atradušies resursi, kas bija paredzēti glābšanas darbiem pēc zemestrīces, kas šīs nedēļas sākumā skāra Japānas centrālo daļu.


Platformā "X", kas iepriekš bija zināma kā "Twitter", atrodami vairāki video no avārijas, tostarp videoklipi, kas uzņemti no aizdegušās lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!