Foto: AFP/Scanpix

Krievijā aizturēts opozīcijas organizācijas "Kreisā fronte" koordinators un Kremļa iekšpolitikas kritiķis Sergejs Udaļcovs, kurš tiek turēts aizdomās par "terorisma attaisnošanu".

Viņam piemērots pirmstiesas apcietinājums līdz 15.februārim, piektdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Udaļcovs žurnālistiem tiesā sacīja, ka pret viņu ierosinātā lieta saistīta ar ierakstiem sociālajos tīklos, kuros viņš paudis atbalstu marksistu debašu klubam Ufā.

Krievijas Federālais drošības dienests aizliedza šo klubu neilgi pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā. Vairāki kluba biedri tika aizturēti un apsūdzēti par teroristu organizācijas veidošanu un apvērsuma plānošanu.

Federālās drošības dienesta izmeklēšana neesot saistīta ar kara kritiku. Vairums kluba biedru ir staļinisti un atbalsta diktatora Vladimira Putina uzsākto karu pret Ukrainu.

Arī 46 gadus vecais Udaļcovs atbalsta Krievijas agresiju pret Ukrainu, taču viņš vienlaikus ir viens no skaļākajiem režīma kritiķiem.

Par demonstrāciju organizēšanu pret Putinu viņš savulaik ticis notiesāts un četrarpus gadus pavadījis cietumā.

Pēdējā laikā viņš organizējis piketus, pieprasot Maskavas apgabala gubernatora Andreja Vorobjova atkāpšanos saistībā ar pārrāvumiem apkures nodrošināšanā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!