Foto: AP/Scanpix/LETA
Meksikā notverts ietekmīgā Līča karteļa frakcijas līderis Hosē Alberto Garsija Vilano, kurš pazīstams ar iesauku “ La Kena”, raksta britu raidsabiedrība BBC.

"La Kena" tiek uzskatīts par Līča narkotiku tirdzniecības karteļa atzara "Los Ciclones" vadītāju. Viņa grupa tiek apsūdzēta četru ASV pilsoņu nolaupīšanā pagājušā gada martā, nogalinot divus no viņiem.

Gangsteris esot notverts tirdzniecības centrā Monterrejas pilsētā pēc tam, kad varasiestāžu rīcībā nonākusi informācija par viņa iespējamo atrašanās vietu.

Četri iepriekš minētie ASV pilsoņi tika nolaupīti pierobežas pilsētā, kas atrodas tieši iepretim Teksasas pilsētai Braunsvilai, ASV. Matamorosas pilsēta Meksikā kļuvusi par savstarpēji karojošu noziedzīgo sindikātu sadursmju punktu. Tie cīnās par narkotiku kontrabandas ceļiem uz ziemeļiem uz ASV.

Saskaņā ar radinieku teikto, četri amerikāņi devās pāri robežai, lai veiktu kosmētiskās operācijas. Uzbrukuma motīvs nav apstiprināts, taču tika ziņots, ka Meksikas varasiestādes izmeklē, vai gangsteri nav sajaukuši amerikāņus ar konkurējoša grupējuma biedriem.

Drīz pēc incidenta cita Līča karteļa frakcija, "Scorpions Group", esot atvainojusies par nolaupīšanu un izdevusi piecus vīriešus, kurus tā uzskatīja par vainīgiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!