Foto: Kadrs no video

Ar Kremļa kritiķi Mihailu Hodorkovski saistītais žurnālistiskās pētniecības centrs "Dosje" publicējis kadrus no kāda smalka īpašuma Karēlijā, kas tiek uzskatīts par Krievijas diktatora Vladimira Putina neoficiālo rezidenci.

Īpašums Lādogas ezera krastā atrodas aptuveni 30 kilometru attālumā no "nedraudzīgās" Somijas robežas un to veido trīs mājām ar nosaukumiem "Zvejnieka būda", "Klēts" un "Dārza māja". "Dosje" savās video norāda, ka ieguvis unikālus kadrus no šīs vietas, kur filmēt ir aizliegts, bet piekļuvi ierobežo specdienestu darbinieki.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka Putins tur viesojas vismaz reizi gadā. Rezideci sākts celt pirms vairāk nekā 10 gadiem, bet žurnālisti pirmo reizi par tās eksistenci ziņoja 2016. gadā. Tolaik žurnālistu rīcībā bijušas vien dažas īpašuma fotogrāfijas.

Rezidence iekārtota bijušās tūristu bāzes vietā, papildu īpašumam pievienojot dabas parka teritoriju, tostarp četrus metrus augsto Marjalahti ūdenskritumu, skaidro "Dosje". Oficiāli rezidences teritorija ir aptuveni kvadrātkilometrs, bet piekļuve ierobežota arī apkārtējiem mežiem un ezera līcim, faktiski veidojot četrus kvadrātkilometrus plašu slēgto zonu, teikts video.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!