Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu noraidījis palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" piedāvātos pamiera nosacījumus, sakot, ka "pilnīga uzvara" Gazā ir iespējama dažu mēnešu laikā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Premjers runāja pēc tam, kad "Hamās" izvirzīja virkni prasību, reaģējot uz Izraēlas atbalstīto pamiera priekšlikumu. Netanjahu sacīja, ka sarunas ar grupu "nekur nevirzās", un to nosacījumus raksturoja kā "dīvainus". Sarunas turpinās, lai mēģinātu panākt kaut kādu vienošanos.

"Nav cita risinājuma, kā vien pilnīga un galīga [Izraēlas] uzvara," trešdien preses konferencē sacīja Netanjahu. "Ja "Hamās" izdzīvos Gazā, tas ir tikai laika jautājums līdz notiks nākamais slaktiņš," piebilda Izraēlas valdības vadītājs.

"Hamās" amatpersona Sami Abu Zuhri ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja, ka Netanjahu izteikumi "ir sava veida politiska bravūra" un parāda, ka viņš plāno turpināt konfliktu reģionā.

Ēģiptiešu avots BBC sacīja, ka ceturtdien Kairā joprojām ir gaidāms jauns sarunu raunds ar Ēģiptes un Kataras starpniecību. Kaira ir aicinājusi visas puses izrādīt nepieciešamo elastību, lai panāktu vienošanos, sacīja avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!