Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas pilots Maksims Kuzminovs, kurš 2023. gada vasarā ar helikopteru Mi-8 aizbēga uz Ukrainu, atrasts miris Spānijā. To aģentūrai UNIAN pirmdien apstiprinājis Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrejs Jusovs.

"Apstiprinu nāves faktu," viņš teicis, atbildot uz jautājumu par to, vai tiešām Kuzminovs ticis nogalināts Spānijā.

Kuzminova nāves apstākļi netiek atklāti, raksta UNIAN.

Ukrainas mediji atgādina, ka pērnā gada augustā Krievijas militārais helikopters Mi-8 piezemējās vienā no Ukrainas karabāzēm.

Tolaik Galvenajā izlūkošanas pārvaldē vēstīja, ka tas bijis vairāk nekā sešus mēnešus ilgas specoperācijas iznākums. Ukrainas izlūki esot Krievijas Mi-6 pilotu izmānījusi uz Ukrainu. Helikopters veicis pārlidojumu starp divām aviobāzēm un vedis munīciju iznīcinātājiem SU-27 un Su-30SM.

Kopā ar pilotu helikopterā bijuši vēl divi ekipāžas locekļi, kuri par faktisko lidojuma galamērķi nav zinājuši.

Vēlāk tapis zināms, ka šī operācija saukusies "Zīle".

Krievijas helikopteru uz Harkivu atdzinis Krievijas armijas virsnieks, pilots Kuzminovs. Viņš paziņojis, ka lēmuma pamatā pāriet Ukrainas pusē bijusi izpratne par karā notiekošo. Viņš neesot vēlējies veicināt Krievijas kara noziegumus. Lēmumu viņš pieņēmis 2022. gada beigās.

Pēc pārbēgšanas uz Ukrainu pilotu esot uzdots likvidēt, pieļauj UNIAN.

Portāls "delfi.lt" ziņo, ka pirmās ziņas par Kuzminova nāvi pārādījušās Spānijas medijos, kur izskanējis, ka viņš esot nošauts – ķermenī esot konstatētas no piecām līdz 12 šautām brūcēm.

Netālu no notikuma vietas esot atrasta sadegusi automašīna, ko slepkavas, iespējams, esot izmantojuši bēgšanai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!