Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins ceturtdien paziņoja, ka Izraēla kopš 7. oktobra Gazā ir nogalinājusi vairāk nekā 25 000 sieviešu un bērnu, tomēr Pentagons vēlāk precizēja ministra teikto, norādot, ka skaitlis nāk no teroristu grupējuma "Hamās" pārvaldītās Veselības ministrijas, nevis ASV izlūkdatiem, ziņo aģentūra "Reuters".

Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas sēdē Ostinam jautāts, cik palestīniešu sieviešu un bērnu ir nogalinājusi Izraēla, uz ko ministrs atbildēja: "Vairāk nekā 25 000."

Tomēr dažas stundas vēlāk Pentagona preses pārstāve Sabrina Singa paziņoja, ka Ostins atsaucies uz "Hamās" pārvaldītās Gazas Veselības ministrijas datiem. Tāpat viņa piebildusi, ka teroristu grupējuma publicētie dati neattiecas tikai uz sievietēm un bērniem, bet gan palestīniešiem kopumā.

"Mēs nevaram pārbaudīt šo Gazas joslas upuru skaitu," paziņojumā uzsvērusi Pentagona pārstāve.

Janvāra beigās "Hamās" pārstāvji Veselības ministrijā paziņoja, ka Izraēlas uzbrukumos bojāgājušo skaits pārsniedzis 25 000. Savukārt šobrīd, atsaucoties uz grupējuma datiem, šis skaits varētu būt pārsniedzis jau 30 000. "Hamās" apgalvojumus par mirušo skaitu šobrīd nav iespējams pārbaudīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!