Foto: egoPERFECTUS
"Atpūtīsies pie jūras, iesauļosies, valodu iemācīsies!" tā nereti spriež vecāki, kuri grasās sūtīt bērnu uz vasaras nometni ārzemēs. Protams, vislabākais veids, kā skolēniem pavadīt vasaru, ir lietderīgi un jēgpilni. Maltā vai Spānijā, Lielbritānijā vai Vācijā, divas nedēļas vai mēnesi, ekonomiski vai nedaudz dārgāk – variantu ir daudz.

Vai iespējams atrast tādu vasaras nometni, kura pilnīgi noteikti bērnam būs vērtīga? Tādu, kura palīdzēs sagatavoties, piemēram, IELTS eksāmenam, ļaus pārbaudīt, vai skolēns ir gatavs privātskolai vai augstskolai ārzemēs? Tas nav vienkāršs uzdevums, tomēr viss ir iespējams – personalizētas izglītības līderis Baltijā, kompānija egoPERFECTUS, un tās pieredzējušie darbinieki par to ir pārliecināti.

Kāds noteikti priekšroku dos atpūtai pie jūras, pāris stundas dienā veltot angļu valodas nodarbībām. Cits izvēlēsies doties uz kādu no vasaras universitātēm (piemēram, Oxbridge Lielbritānijā vai Ivy League ASV) un bruģēt ceļu uz izcilu karjeru, rūpīgi sagatavojoties iestājpārbaudījumiem un studijām prestižākajās pasaules universitātēs. Svešvalodas apgūšanu var apvienot ar sporta vai radošo nometni, piemēram, dizaina, kino vai mūzikas jomās. Cits variants – jauno līderu programmas, kur jauniešus gan praktiski, gan arī morāli sagatavo un iedrošina uzņemties līdera lomu jau skolas vecumā. Varbūt piemērotāka šķiet programma, kas ļauj 2-4 nedēļas pilnīgi iekļauties svešā vidē un mācīties kādā ārvalstu vidusskolā kopā ar vietējiem skolēniem, izbaudot pilnu skolas piedāvāto akadēmisko programmu un ārpus stundu aktivitāšu piedāvājumu. Bet varbūt jūs vēlaties doties uz nometni kopā ar savu bērnu? Kādu valsti izvēlēsieties? Lielbritāniju? ASV? Kanādu? Kāds ir optimālais nometnes ilgums? Vai ir vērts braukt uz nedēļu?

Apsverot domu par vasaras nometni ārzemēs, rodas ne mazums jautājumu. Par to nevajadzētu satraukties, jo pieredzējuši speciālisti palīdzēs rast visas atbildes. Svarīgākais ir atcerēties – pareizi izvēlēta svešvalodu nometne skolēnam jebkurā gadījumā sniegs daudz vērtīga. Vienkāršs piemērs: intensīvajā kursā valodas apmācība tiek nodrošināta ne mazāk par 22 akadēmiskajām stundām nedēļā, kas ir līdzvērtīgi 1,5-2 mēnešus ilgām mācībām skolā. Tomēr šāda programma ir krietni efektīvāka, jo vidē, kurā visi runā svešvalodā, bērns šo valodu apgūst un sāk pielietot daudz īsākā laika periodā.

Piemērotākais vecums, kurā bērnu sūtīt uz nometni ārzemēs – sākot no 8. klases, jo jaunietis nometnē ne tikai strauji uzlabo savas valodas prasmes, bet arī gūst vērā ņemamu dzīves pieredzi. Viņš burtiski izlaiž caur sevi citu izglītības sistēmu, iepazīst attiecīgās valsts kultūras elementus un ikdienas sadzīvi, kļūst patstāvīgāks un atbildīgāks.

"Jāsaprot, ka nometnes izvēle nav galējais uzdevums. Pati nometne diez vai bērna dzīvē ieviesīs kardinālas izmaiņas. Tā jāuztver kā daļa no jaunieša personības izaugsmes un viņa tālākās izglītības vai karjeras attīstības plāna," uzsver egoPERFECTUS izglītības ārzemēs konsultante Liene Pommere.

Kā rīkoties, ja ir vēlme attīstīties, taču skaidra plāna nav? Šādai situācijai egoPERFECTUS piedāvā īpašu instrumentu – metodiku egoMAPPING, kas ļauj noteikt bērnu un vecāku patiesās vajadzības un motivāciju. Izvērtējot šo informāciju, konsultanti izvēlas vispiemērotākās svešvalodu nometnes visā pasaulē. "Mūsu sarakstā ir labākās specializētās svešvalodu nometnes Eiropā, ASV, Kanādā, Austrālijā un citās valstīs," stāsta egoPERFECTUS izpilddirektore Oksana Pinčuka. "Tajās var ne tikai apgūt svešvalodu, bet arī iegūt jaunas vai uzlabot jau esošās iemaņas sportā, mākslā, fotografēšanā, aktiermeistarībā, mūzikā, dejās vai jāšanas sportā."

Garais vasaras brīvlaiks jau ir pavisam tuvu, tāpēc ir laiks padomāt, ko šajā gadalaikā darīt. Atpūta un mācības vienlaicīgi – kas var būt labāks? egoPERFECTUS palīdzēs izvēlēties svešvalodu nometni, kurā jūsu bērns ne tikai uzlabos savas valodas prasmes, bet arī gūs jaunus iespaidus un ievērojamu dzīves pieredzi. Pieteikties konsultācijai pie egoPERFECTUS konsultantiem jūs varat šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!