Balsošana pašvaldību velēšanu dienā sākusies bez traucējumiem un starpgadījumiem, visi 755 vēlēšanu iecirkņi ir atvērti un strādās līdz pulksten 20, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Laura Zaharova.

Viņa sacīja, ka sabiedrībai ir atvērti 755 vēlēšanu iecirkņi, bet viena vēlēšanu iecirkņa komisija Daugavpilī ir paredzēta velētāju atrāšanās vietā.

Trijās iepriekšējās balsošanas dienās pašvaldību vēlēšanās piedalījušies 118 752 vēlētāji jeb 12,31% no kopējā balsstiesīgo skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CKV) apkopotā informācija pēc datu apkopošanas visos vēlēšanu iecirkņos.

Augstākā aktivitāte iepriekšējā balsošanā bija Vidzemē, kur trijās dienās bija nobalsojuši 53 598 vēlētāji jeb 13,56% no balsstiesīgo skaita šajā apgabalā.

Otrs apgabals, kur vēlētāju aktivitāte bija augstāka ir Latgale. Šeit trijās dienās nobalsojuši 22 523 vēlētāji, jeb 12,81% vēlētāju.

Kurzemē uz vēlēšanu iecirkņiem bija devušies 20 607 vēlētāji, kas ir 11,21% no balsstiesīgajiem. Bet viskūtrākie bijuši vēlētāji Zemgalē, kur pašlaik nobalsojuši 22 024 vēlētāji, jeb 10,51% no balsstiesīgo skaita šajā apgabalā.

Tāpat, salīdzinot ar iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, palielinājusies vēlētāju aktivitāte iepriekšējā balsošanā, liecina CVK apkopotā informācija.

Salīdzinājumam iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā tajos pašos vēlēšanu apgabalos ietilpstošajās pašvaldībās divās iepriekšējās balsošanas dienās bija nobalsojis 98 481 iedzīvotājs jeb 9,97% balsstiesīgo vēlētāju. Vienlaikus jāņem vērā, ka atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām, šogad ir ilgāks laiks atvēlēts iepriekšējai balsošanai, kā arī Madonas novadā 31.maijā nenotika iepriekšējā balsošana.

Kā informēja Zaharova, vēlēšanas notiek 40 pašvaldībās jeb vēlēšanu apgabalos – sešās ārpus novadiem esošajās valstspilsētās un 34 novados, kuros jāievēlē 664 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!