Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienā Brīvības piemineklis būs viena no centrālajām svētku notikumu vietām. Tā pakājē 18. novembra vakarā, pulksten 18.45 būs svinīgs muzikāls uzvedums, bet pulksten 20.00 svētku uzrunu teiks Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Mirkli pirms svētku sākuma Latvijas simtgades birojs publicējis iespaidīgu video, kur Latvijas neatkarības simbols redzams no putna lidojuma.

Atgādinām, ka "18.11." būs multimediāls stāsts par brīvību, kurā galvenais "stāstnieks" būs pats Brīvības piemineklis. Koncertuzveduma pamatā ir valsts vēsturē nozīmīgi skaņdarbi, kā arī dzeja un proza par būtiskām lietām, ko paudīs dažādi cilvēki no visas Latvijas – gan sabiedriskie darbinieki un sportisti, gan mākslinieki un lauksaimnieki, gan arī jaunieši, kas mācās skolā, šādi uzsverot piemineklī pausto ideju par sabiedrības vienotību un paaudžu pārmantojamību. Paralēli koncertstāsta norisei ekrānos varēs vērot arī šī gada laikā veidotu videodarbu par dzīvi pieminekļa tuvumā gan svētku, gan darba dienās. Uzveduma tiešraide uz lielajiem ekrāniem būs skatāma arī 11. novembra krastmalā.

Jau ziņots , ka 2018. gada 18. novembrī ar plašu programma Rīgā, visā Latvijā un pasaulē tiek svinēta Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadiena. Svētku dienā ikviens tiek mudināts vilkt rakstainus cimdus un sūtīt sveicienus draugiem, publicet sociālajos tīklos ar tēmturi #LV100. Informācija par visiem 2018. gada 18. novembra notikumiem artrodama LV100 mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!