Svētdien mednieku kluba "Vāverītes" medību platībā Ainažu pusē nomedīta "čipēta" lūsene ar, iespējams, Igaunijā uzliktu raidītāju ap kaklu, informē Limbažu novada portāls "Auseklis".

Nošautais zvērs ir astotais šosezon bijušā Limbažu rajona teritorijā nomedītais lūsis. Veiksmīgais mednieks - Jānis Ozoliņš no mednieku kluba "Dzirkstele" – "Auseklim" stāsta, ka trāpīt lūsenei bijis visai sarežģīti, jo mežs bijis gana aizaudzis. Nolenkts gan bijis ļoti labi, bet viens liels "runcis" tomēr aizgājis, stāstījis mednieks.

Mednieku solījušies apmeklēt Silavas pētniecības institūta pārstāvji, lai paņemtu dzīvnieka ķermeni, bet trofeju - galvaskausu – medniekam sūtīšot atpakaļ. Lūsene esot čipota un tai ir, iespējams, Igaunijā ap kaklu aplikts raidītājs, kas gan vairs nedarbojoties. Tas ļaus izsekot kādam zvēra dzīves posmam.

Valsts meža dienesta medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš "Auseklim" sacījis, ka pavisam Latvijā fiksēti septiņi ar raidītājiem iezīmēti lūši, no tiem četri nejauši nomedīti. Viņš norādījis, ka tas liekot domāt - valstī nav tik liels lūšu skaits kā uzskaitīts - 1500.

Līdz šim no šosezon atļautajiem 150 lūšiem nomedīti 96. Sezona beidzas 31.martā un, pēc viņa domām, tiks nomedīts viss atļautais lūšu skaits.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!