Foto: stock.xchng
Pirmdien Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) glābis vēl vienu uz ledus nonākušu alni, kurš netika krastā paša spēkiem. Šīs ir jau otrais aļņa glābšanas gadījums pēdējo divu dienu laikā, informēja VUGD pārstāve Inga Vetere.

Užavas upē alnis atradies vietā, kur ledus, kūstot un atkal sasalstot, bija izveidojis ieplaku, kas neļāva alnim nokļūt krastā paša spēkiem.

Glābēji ar glābšanas dēļa un šļūteņu palīdzību izvilkuši alni, bet dzīvnieks turpat blakus esošajā mežā ielūzis purvainā vietā. Alnis izvilkts atkārtoti un nogādāts saules apspīdētā pļavā. Pie aļņa palikuši Kuldīgas mežniecības darbinieki.

Vetere informēja, ka meža zvēri tāpat kā cilvēki, lai pārvietotos izvēlas tuvākos ceļus un šķērso ūdens krātuves. Tāpat zvēri mēdz atrasties uz ledus, ja kāds cits plēsīgs zvērs viņus tur uzdzen.

Portāls "Delfi" jau informēja, ka glābēji nedēļas nogalē palīdzējuši alnim, kurš Raiskuma pagastā kādā ezerā ielūzis ledū 200 metrus no krasta. Alnis izvilkts un nodots meža dienesta darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!