Foto: Publicitātes foto
Daugavpils domes administratīvā komisija otrdien nolēmusi domes deputātu Pēteri Dzalbi par konfliktu ar pašvaldības policistiem un necenzētu lamāšanos sodīt ar piecu latu naudassodu, informē laikraksts "Latgales Laiks".

Pret Dzalbi tika ierosināta administratīvā lietvedība par konfliktu ar pašvaldības policijas darbiniekiem un necenzētu vārdu izmantošanu šā gada 7.janvārī. Tāpat uzsākta lietvedība par miesas bojājumu radīšanu bijušajam pašvaldības policijas darbiniekam Sergejam Sivačovam – otram konflikta dalībniekam. Šo lietu izskata Valsts policija, kas gaida tiesu medicīniskās ekspertīzes noslēgumu lēmuma pieņemšanai par lietas izbeigšanu vai tās virzīšanu tiesā, ziņo "Latgales Laiks".

Komisijas locekļi ceturtdien sākotnēji izteica vēlēšanos jau trešo reizi atlikt jautājuma risināšanu, lai savāktu papildus informāciju, bet pēc paša deputāta vārdiem, ka "materiālu jau pietiek tam, lai komisija varētu pieņemt vismaz kaut kādu lēmumu, bet pilsētā ir svarīgāki darbi", komisija nāca pie secinājuma: noteikt sodu, ziņo laikraksts. Viedokļi par soda lielumu bija dažādi - Dzalbes pārkāpumu tika piedāvāts sodīt ar naudassodu apmērā no pieciem līdz 30 latiem. Izskanēja arī piedāvājumi izteikt mutisku brīdinājumu un izbeigt lietu, norāda "latgales Laiks".

Balsošanas rezultātā komisija nolēma piespriest Dzalbem naudassodu piecu latu apmērā, par necenzētas leksikas izmantošanu sabiedriskā vietā. Par nekorektu attieksmi pret pašvaldības policijas darbiniekiem izteikts mutisks brīdinājums.

Pēc komisijas sēdes Dzalbe teica žurnālistiem, ka komisijas lēmumu viņš apstrīdēs Administratīvajā tiesā, bet no pašvaldības policijas gaida atvainošanos par nepierādītas informācijas izplatīšanu, un iespējams, pieprasīs kompensāciju.

Jau vēstīts, ka janvāra sākumā Daugavpils pašvaldības policija (DPP) vērsās pie pilsētas domes vadības ar sūdzību par domes deputāta, no partijas "Latgales Tauta" (LT) saraksta kandidējošā Pētera Dzalbes iespējamo dalību Daugavpils centrā notikušā kautiņā, kurā it kā cietuši arī pašvaldības policisti.

Saskaņā ar vietējā portāla "grani.lv" tolaik ziņoto, kautiņš izcēlies naktī uz piektdienu vārtrūmē pie Daugavpils naktskluba "Taller", jo Dzalbes kompānijai atpūtas vietā radušās domstarpības ar cilvēkiem pie blakus galdiņa, kuru vidū bijuši arī pašvaldības policisti. Kautiņa laikā Dzalbe esot nodarījis miesas bojājumus kādam no policistiem -atpūtniekiem, bet DPP ekipāžai viņu aizturēt neizdevās, jo viņš notikuma vietu pameta.

Jau ziņots, ka domes opozicionārs Dzalbe, kurš šobrīd pārstāv sociāldemokrātisko spēku apvienības "Atbildība" frakciju, par Daugavpils domnieku kļuva pērn aprīlī, nākot kā nākamais kandidāts LT sarakstā pēc nošautā Daugavpils vicemēra un LT līdera Grigorija Ņemcova.

Vēlāk Dzalbe, kurš no LT saraksta kandidēja, nebūdams tās, bet gan Sociālā taisnīguma partijas (STP) biedrs, pastāstīja par slepenajiem "paklausības līgumiem", kurus Ņemcovs slēdzis ar viņu un citiem deputātu kandidātiem. Ievēlēšanas gadījumā kandidātam no LT saraksta bija jāiestājas partijā, bet, darbojoties pretēji partijas interesēm vai izstājoties no partijas, jāsamaksā 300 000 latu liela kompensācija.

Tomēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārkāpumus saistībā ar līgumiem nekonstatēja. Septembrī KNAB pārstāve Ieva Karlsberga teica, ka pārbaude par šo gadījumu ir pabeigta un, pārbaudot iesniegumā esošo informāciju, netika konstatēts, ka valsts amatpersonas būtu izdarījušas pārkāpumus, kuru izskatīšana ir KNAB kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!